Gulerodsboller
20 stk:
60 g smeltet smør
4 dl mælk
1 dl ylette
50 g gær
2 tsk. havsalt
3 tsk. sukker
2 revne gulerødder
1 1/2 dl hvedeklid
1 lille håndfuld solsikkekerner
ca. 800 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Bland det smeltede smør og mælken i en røreskål og tilsæt
yletten. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men lad
melet komme i dejen gradvis, så den ikke bliver for tør.
Ælt dejen godt i ca. 10 min. og stil den til hævning i skålen
ved stuetemperatur under et fugtigt klæde i ca. 1 -2 timer. Del
dejen i 20 boller. Lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med
bagepapir i ca. 20 minutter.
Pensl med æg og bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca.
12 -15 minutter.