Krummekage med æbler og havregryn
4 personer
400 g æbler med skræl i små både
1 dl havregryn
50 hvedemel
50 g sukker
3 spsk. smeltet smør
150 g fromage blanc 0,5 %
1 vaniljestang
1 tsk. hjemmelavet vaniljesukker
1 tsk. flormelis
Fremgangsmåde:
Vask æblerne grundigt, fjern stil og kernehus og skær dem i
både. Bland havregryn, mel, sukker og smeltet smør i en skål til
dejen hænger lidt sammen, men stadig smuldrer. Kom æblerne i et
smurt ovnfast fad og fordel dejen over. Bag kagen i ovnen ved 225
grader i ca. 20 minutter.
Rør fromage blanc med kornene fra vaniljestangen, vaniljesukker
og flormelis sammen og anrettes i en lille skål.
Kagen serveres rygende varm med cremen til. Der kan også
serveres hjemmelavet vaniljeis til, isen kan laves flere dage i
forvejen.