Falafel med pistacie og urter
24 stk.
En håndfuld frisk mynte
En håndfuld frisk persille
200 g pistacienødder uden skal
4,8 dl kikærter fra dåse
2 fed hvidløg
1/2 hakket løg
3 spsk. god olivenolie
1 tsk. spidskommen
1spsk. mel
1 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom persillen og mynten i en foodprocessor og lad den køre ved
høj hastighed i ca. 30 sekunder. Tilsæt pistacienødder og blend det
30 sekunder mere. Skyl kikærterne, bland dem i sammen med resten af
ingredienserne og blend , indtil du har en grov, men ensartet masse
af pistacie, kikærter, mynte og persille.
Form 24 kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag
falaflerne i 15 minutter og husk at vende dem med jævne mellemrum,
så de bliver sprøde på alle sider.
Nyd dem lune eller kolde med f.eks. youghurtdip i pitabrød.