Grillede tunbøffer med nudelsalat
6 personer:
800 g frisk tun evt. skåret ud i bøffer (Tunen skal have været
frosset, da den skal serveres rå indeni! Snak med
fiskehandleren)
1 usprøjtet lime
1 fed hvidløg
3 spsk. sesamolie
1 spsk. fishsauce
2 spsk. sojasauce
1 spsk. friskrevet ingefær
1 tsk. sambal oelek
Nudelsalat:
300 g ægnudler
6 forårsløg
500 g snackpeber
4 skoleagurker
250 g slikærter
6 mellemstore gulerødder
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. nigellafrø (Jomfru i det grønne)
1 bundt koriander
3 spsk. sojasauce
2 spsk. mirin (Madlavningssake) evt. hvidvinseddike
2 lime
6 spsk. sesamolie
Fremgangsmåde:
Riv skallen fint af limefrugt og pres herefter saften. Hak
hvidløg fint. Bland alle ingredienserne sammen til en mariande til
tunen. Læg tunen i en frysepose og tilsæt marinaden. Læg posen på
køl og lad tunen marinere et par timer, før den skal
tilberedes.
Læg ægnudlerne i en skål. Kog 1 1/2 l vand. Hæld det kogende
vand over nudlerne. Lad nudlerne trække i 10 - 12 minutter til de
er møre. Hæld herefter vandet fra. Læg nudlerne tilbage i skålen.
Rens grøntsagerne. Skår forårsløg og gulerødder i tynde skiver på
tværs og skær snackpeber, skoleagurk og sukkerærter i i tynde
stave. Læg alle grøntsagerne i skålen med nudlerne. Rist
sesamfrøene på en pande, til de begynder at hoppe. Kom dem herefter
i skålen sammen med nigellafrøene. Pluk bladene af korianderen og
bland dem i salaten, ganske forsigtigt med hænderne. Rør dressingen
sammen af soja, mirin, limesaft af 2 lime og sesamolien. Hæld den
over salaten og vend forsigtigt endnu et par gange.
Opvarm en en grillpande eller alm. pande, til den er glohed.
Grilltunen i 2 minutter på alle sider - hvis det er bøffer, skal de
kun have 1 minut på hver side. Det er meningen, at tunen skal være
rå indeni.
Skær tykke blokke af tunen eller anret bøffen på en flot
tallerken og server den med nudelsalaten i små skåle på
tallerkenen.