Grillede tunbøffer med nudelsalat

6 personer:

800 g frisk tun evt. skåret ud i bøffer (Tunen skal have været frosset, da den skal serveres rå indeni! Snak med fiskehandleren)

1 usprøjtet lime

1 fed hvidløg

3 spsk. sesamolie

1 spsk. fishsauce

2 spsk. sojasauce

1 spsk. friskrevet ingefær

1 tsk. sambal oelek

Nudelsalat:

300 g ægnudler

6 forårsløg

500 g snackpeber

4 skoleagurker

250 g slikærter

6 mellemstore gulerødder

2 spsk. sesamfrø

2 spsk. nigellafrø (Jomfru i det grønne)

1 bundt koriander

3 spsk. sojasauce

2 spsk. mirin (Madlavningssake) evt. hvidvinseddike

2 lime

6 spsk. sesamolie

Fremgangsmåde:

Riv skallen fint af limefrugt og pres herefter saften. Hak hvidløg fint. Bland alle ingredienserne sammen til en mariande til tunen. Læg tunen i en frysepose og tilsæt marinaden. Læg posen på køl og lad tunen marinere et par timer, før den skal tilberedes.

Læg ægnudlerne i en skål. Kog 1 1/2 l vand. Hæld det kogende vand over nudlerne. Lad nudlerne trække i 10 - 12 minutter til de er møre. Hæld herefter vandet fra. Læg nudlerne tilbage i skålen. Rens grøntsagerne. Skår forårsløg og gulerødder i tynde skiver på tværs og skær snackpeber, skoleagurk og sukkerærter i i tynde stave. Læg alle grøntsagerne i skålen med nudlerne. Rist sesamfrøene på en pande, til de begynder at hoppe. Kom dem herefter i skålen sammen med nigellafrøene. Pluk bladene af korianderen og bland dem i salaten, ganske forsigtigt med hænderne. Rør dressingen sammen af soja, mirin, limesaft af 2 lime og sesamolien. Hæld den over salaten og vend forsigtigt endnu et par gange.

Opvarm en en grillpande eller alm. pande, til den er glohed. Grilltunen i 2 minutter på alle sider - hvis det er bøffer, skal de kun have 1 minut på hver side. Det er meningen, at tunen skal være rå indeni.

Skær tykke blokke af tunen eller anret bøffen på en flot tallerken og server den med nudelsalaten i små skåle på tallerkenen.