Pasta med asparges og basilikum
4 personer:
400 g god pasta f.eks rør
500 g grønne apsarges
1 løg
1 spsk. god olivenolie
2 dl hønsebouillon
1 - 2 spsk. citronsaft
1 tsk. revet skal af 1 usprøjtet citron
1 1/2 dl fløde 9 %
2 tsk. majsstivelse
havsalt og friskkværnet peber
50 g parmesan, hel stykke fra ostehandleren
Fremgangsmåde:
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen og afdryp den i en
sigte.
Bræk eller skær den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene
i 3 cm's stykker. Skær løget i små tern. Svits løget i olien i en
gryde. Tilsæt bouillonen og kog det op. Kom asparges, citronsaft og
citronskal i. Kog det sammen under omrøring i 2 minutter. Udrør
majsstivelsen i fløden og rør det i. Kog kort op. Smag til med
havsalt og friskkværnet peber. Vend pastaen i aspargessaucen.
Servér starks i varme tallerkner pyntet med basilikum blade,
høvlet parmesan og citronskal.